For Love/Rakkaudesta

By: susupetal

Oct 15 2009

Category: Porvoo, valokuvatorstai

52 Comments

Aperture:f/4.8
Focal Length:44.4mm
Shutter:1/0 sec

Valokuvatorstain 144. haaste on rakkaus. Halu suojella ja pelastaa syntyy rakkaudesta.

The challenge for the Finnish PhotoThursday is love. The photo is a memorial for the Finnish war children who were sent abroad during WW2. Love of their parents wanted them to be safe.

52 comments on “For Love/Rakkaudesta”

  1. Niin, rakkaudesta sekin tehtiin, vaikka aiheutti lopulta niin paljon kärsimystä…

  2. Niinpä: rakkaus on aina ristiriitaista.
    Hieno ja ajatuksia herättävä vastaus haasteeseen.

  3. Oikein hyvä näkökulma. Rakkautta ei aina ymmärrä.

  4. Silloin laitettiin rakkaus kaipauksen edelle. Se mitä kaikkea se lopulta toi tullessaan, ei kukaan osannut arvata.

  5. Hieno oivallus.

    Rakkaudesta se tehtiin.

    Eikä aina aiheuttanut vain kärsimystä. Nimimerkillä “Tanskan mummulassa” käynyt sotalapsen tytär.

  6. Rakkaudesta lapseen tämäkin jouduttiin tehdä, vaikka itkua siittä kuitenkin syntyi ja kova ikävä.

  7. Sisareni ja veljeni lahetettiin Tukholmaan ja perhe pysyi hyvissa valeissa ruotsalaisen perheen kanssa kauan sen jalkeen.

  8. Tästä tulee tietyllä tavalla kylmiä väreitä kun taas toisaalta lämmin olo. Ristiriitaista varsinkin tällainen rakkaus tosiaan on. Hieno vastaus on, yhdyn muihin. (:

    • Rakkaus, välittäminen, huolenpito ja suojelu ovat ristiriitaisia asioita, Kristiina. Kun luulee tekevänsä oikein rakkauden takia. Siihen on silloin uskottava.

  9. Upea vastaus haasteeseen.

    • Liisa, kiitos. Minulla on ollut tämä kuva käyttämättä viime kesästä, ja kun näin haastesanan, kuva tuli heti mieleen, sillä sotalapsiasiaan sisältyy niin paljon rakkautta ja surua. Rakkautta ja toivoa. Rakkautta ja turvaa. Rakkautta ja iloa. Kaikkea. Ennen kaikkea rakkautta.

  10. Silloin se teki kipeää, mutta rakkaudesta sekin tehtiin. Pidin kovin vastauksestasi haasteeseen. Ajatuksia herättävä.

  11. Silloin tehtiin se mikä nähtiin parhaaksi. Perheessäni on yksi sotalapsi jolta myöhemmin kuulin, että hän sai Ruotsissa kaiken muun paitsi ei rakkautta. Toki hän ei koskaan palannutkaan synnyinmaahansa ja meillä on nyt toinen puoli sukua Ruotsissa ja suurin osa heistä ei puhu enää suomea.

    • Savisuti, surullista, ettei saa rakkautta.
      Monet jäivät sinne, oli vaikea palata tänne, juurtua uudestaan. Repivää joillekin, ei kaikille.

  12. Rakkaudesta tuokin tehtiin, surua varmasti oli ilmassa vielä enemmän.

  13. Tuossa onkin niin monenlaisia puolia rakkaudesta!

  14. Tuo tuntuis ihan mahdottomalta tänä päivänä,sydän siinä rinnasta lähtis.

    • Mahdottomalta se tuntuisi, Flora, mutta mistä tietää mitä tekisimme, jos olisimme vastaavanlaisessa tilanteessa yhtäkkiä? Lapsensa haluaa pelastaa.

  15. Äidit vain ja rakkaus.

  16. Oiva vastaus haasteseen, ja todellakin rakkaudesta on valmis tekemään myös vaikeita päätöksiä.

  17. Sotalapsena oli äitinikin ja 12 vuotiaana palasi takaisin Suomeen. On aina ollut kovin turvallisuushakuinen, jonkinlaisen jäljen se jätti häneen. Toisaalta pyrki turvaamaan ja huolehtimaan meidän kuuden lapsen lapsuudesta kaikin tavoin. Murrosikäisestä se tuntui välillä tukahduttavalta, myöhemmin on paremmin ymmärtänyt syitä ja seurauksia. Kuvasi on hyvin koskettava!

    • Monet sotalapsista ovat sanoneet sama: olo tuntuu turvattomalta, juurettomalta, ei tiedä, mihin kuuluu, Ursula. Ymmärtää hyvin, että äitisi halusi teille lapsille erilaisen lapsuuden ja nuoruuden, vaikka murrosikäisestä se ei niin mukavaa olekaan.

  18. Sydän täynnä tuskaa, mutta rakkauden takia huolehdittiin näin.

  19. Sota, väkivalta, pelko saa toimimaan juuri noin, yhä tässä maailmassa. Lasten suojeleminen on rakkautta, se on totta. Siksi heidät laitetaan matkaan, vaikka toiselle puolen maapalloa.

  20. Jos aina tietäisikin, mihin mikin ratkaisu johtaa. Helppoko olisi silloin oikein valita. Parhaansa ovat tuolloisetkin vanhemmat tehneet. Rakkaudesta lapsiinsa.

  21. Rakkaus syntyy suurien tekojen kautta!

  22. Omalta kohdaltani voin kertoa, että oli suuri helpotus päästä rauhallisiin oloihin paikkakunnalta, missä pommitus oli jokapäiväistä. Rakkautta sain omassa kodisani, rakkautta sain Ruotsin kodissani. Siltä ajalta jäi minulle hyvä muisto, hyviä ystäviä. Kiitos Susu, kun laitoit tämän kuvan kuvaamaan juuri tätä aihetta.

  23. Rakkaudesta historiaan… historiaa jolloin rakkaus oli vaarassa unohtua…rakkaudet täyttivät asemat, laiturit… loppu hyvin,kaikki hyvin! 🙂

  24. Sodassa on lähimmäisen rakkaus tipo tiessään

  25. Rakastan kylttejä – eikä rakkaudesta kertovien kylttien rakastamiseen tarvitse erikseen ryhtyä. 🙂 Kiitos tästä kuvasta!

  26. Puhutteleva ja ajatuksia herättävä vastaus haasteeseen, johon minulta jäi vastaamatta – ensin siksi, että se oli vaikea haaste ja sitten etten enää ennättänyt.


Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.