A Matter of Opinion/Mielipide

By: susupetal

Mar 24 2009

Category: b&w, Helsinki, manipulation

35 Comments

Kumpi miellyttää enemmän? Muokkaamaton? Muokattu? Miksi?

Which one do you prefer? The original? The manipulated? Why?

35 comments on “A Matter of Opinion/Mielipide”

 1. Vasemmanpuoleinen, muokkaamaton, silla toinen, muokattu, saa minut uskomaan etta pitaa hankkia uudet silmalasit. Mutta muokattukin on mielenkiintoinen kun sita enemman tirkistelee.

 2. Muokattu.

  Vasemmanpuoleinen on vain kuva toisen teoksesta. Tosin itseasiassa kivasti rajattu.

  Muokattu taas on jo itsessään sinun teoksesi. Tosin ehkä tälläkertaa jo hiukan liian pitkälle muokattu. Tai jotain… Pystyt parempaankin! 😉

 3. Joo, HPY, ei minun kuvieni takia kannata optikolle mennä 🙂

  Samaa mieltä, Alastalo, kuva patsaasta on sellaisenaan aika tylsä, toisinto toisen työstä. Hmm, voiko liian pitkälle muokata 🙂

 4. Muokattu miellyttää, eikä tarvis mennä optikolle!
  Voiko liikaa muokata, en usko.

  Itse voin muokata kuvaa vaikka kuinka kauan ja tehdä monta erilaista versiota, sitten on vaikeaa valita minkä muokkauksen laittaa esille;)

 5. Muokattu….
  Siinä kuvasta tulee kaikkiaan kokonaisempi, yhtenäisempi..
  vasemmanpuoleisessa patsas on patsat, rakennus varstaa liikaa tilaa värillään, levotonta…
  Muokattu on jännitteisempi, valoa täynnä joskin varjotkin luovat omaa puhettaan..taiteellisempi…

 6. pidän oikeanpuolisesta siksi, että huomio kiinnittyy enemmän veistoksen kasvoihin eivätkä taustan yksityiskohdat häiritse samalla tavoin kuin vasemmanpuoleisessa, minkä vuoksi muokattu kuva tulkitsee teosta kiinnostavalla tavalla ja tuo siihen jotakin uutta!

 7. Näen maailman värillisenä, joten vasen.

 8. Raija, minulla on sama juttu -jatkan muokkaamista ja teen eri versioita, enkä sitten tiedä, minkä niistä laittaisin esille.

  Hanne, vasemmanpuoleinen on todellakin vain patsas(eikä edes kovin hyvä kuva) -itsekin tykkään, että muokatussa versiossa patsas pääsee enemmän esille.

  Juanita, sama juttu, patsas pääsee enemmän oikeuksiin muokatussa kuvassa.

 9. Chrome3d, olitkin samaan aikaan linjoilla. Totta, se ero meissä varmaan onkin, minä näen maailman usein mustavalkoisena, huokaus 😦

 10. Graaffinen muokattu tässä tapauksessa.
  Riippuu tietenkin käyttötarkoituksesta. Varsinainen valokuva on kyllä hiukan teknisesti huonohko, sori vaan! Olen nähnyt sinulta paljon parempia kuvia siksipä sanon.

  Mielenkiintoinen tuo muokkaus, tulee lyijykynägrafiikka mileen, hyvin olet tuon tehnyt. Kuten sanoin muokattu on pareeeee!

 11. Huono on alkuperäinen, samaa mieltä, KooTee, mutta ei se nyt eka huono ottamani ole suinkaan 🙂
  Mutta oikeanpuoleinen miellyttää minuakin.
  Kiva nähdä sinuakin täällä!

 12. Kumpainenkin kaipaisi lisää kontrastia. Riippuu käyttötarkoituksesta. Valinnan teen vasta, jos saan lisäkontrastia 😉

 13. Hahhah, Mari, eipa taida tulla lisää kontrastia tällä kertaa. Tuo alkuperäinen on kyllä kamalan lattea, en säädellyt sitä yhtään. Muokatussa kokeilin kontrastin lisäämistä, mutta kuvasta tuli erilainen kuin mitä se oli mielessäni, enkä halunnut lähteä sille tielle (olisin meinaan sillä tiellä vieläkin, koska en pysty lopettamaan muokkaamista…)

 14. Kamalan vaikeata verrata. Vasen on aika lattea ja haalea. Muokatussa taasen ei ole minusta riittävästi sävyjä tai syvyyttä, dynamiikkaa on vain patsaan asennossa. Sitä voisi jatko työstää, muokata siis edelleen.

 15. Ok, Hirlii, samaa mieltä alkuperäisen latteudesta -ei mitkään postikorttivärit! Muokatun työstämistä voisi todellakin jatkaa vaikka kuinka pitkään, ehkä teenkin sen joskus.

 16. Ääni vasemmalle kuvalle, oikealla tuntuu valkoinen liian silmiin ottavalta. Mitenkähän olisi muut värivaihtoehdot sopineet, seepian jotenkin aina muistaa kameran asetuksia rullatessa, mutta sitä ei koskaan tule kokeilleeksi.

 17. Seepia tuo kyllä mukavan, nostalgisen tunnelman kuvaan -hyvää tunnelmaa, Timo. Onkin päässyt seepia unohtumaan.

 18. Nyt olen Marin kanssa hiukan eri mieltä. Kevyellä kädellä piirreltyä. Ei siinä tarvita kontrastia. Sano vaan äläkä pihtaile.=D

  MItä, enkö ole täällä käynyt? Tekist vähemmän niitä värikollaaseja =DD

  Aika hoikka mies, mutta ei näytä yhtään suuremmalta? =D

 19. Molempi parempi. Toimii kuvaparina. Kuvan muokkaaminen “yli” on ok, mikäli ylimuokkaus on tarkoituksellista. Useimmiten yritän muokata omat kuvani niin, ettei muokkaamista kovin helposti huomaa. Räikeitäkin epäonnistumisia tosin tulee… 😉 Oppia ikä kaikki kuitenkin.

 20. Minä valitsen muokatun version, sillä kuten on jo todettu, alkuperäinen on vähän epäonnistunut (uskallan sanoa tämän, koska Susu sanoi niin itsekin). Itsekin muuten yleensä yritän pelastaa epäonnostuneet otokset tekemällä niistä muokkauksia. Jos eivät silti onnistu, niin heitän rodeen 😀 Mutta tässä on minusta muokkaus onnistunut nappiin – se on jännittävä ja salaperäinen!

 21. KooTee, olen kyllä samoilla linjoilla Marin kanssa, hiukka enempi ainakin kontrastia -tosin ei ihan postikorttimaisen paljon, sellaisesta en pidä. Toisaalta, nyt kun katson tätä alkuperäistä tänään, niin jotenkin se latteus minkä eilen näin, näyttää nyt tarkoituksellisen pehmeältä -kontrastina patsaan kovuuteen ja asentoon.
  Höh, minä teen värikollaaseja vain kerran viikossa 🙂

  Minulla on tapana muokata reippaasti yli, Lasse, pahakin maneeri, sillä joskus alkuperäinen voisi toimia ihan itsenäänkin.

  Joo, uskaltaa sen sanoa, vaikka en olisi itsekin sanonut, Elegia 🙂
  Minä pelastan myös epäonnistuneet otokset muokkaamalla niitä reippaalla kädellä, joskus onnistuu, usein ei.

 22. Luulin ensin, että kyseessä on kuvapari ennen lumisadetta ja sitten jälkeen. Ja ehdin ajatella vielä asentoakin kuvaamaan lumi-inhoasi, ennen kuin luin tekstin.

  Käsitelty kuva on enemmän minun mieleeni. Siinä on enemmän mielikuvitusta ja mahdollisuuksia ajatusten lähteä. Se on myös taiteellisempi.

 23. Hahhah, Kuvanakkeli, kaikki näköjään tietävät lumi-inhoni! Totta, tuo olisi voinut olla teema tässä kuvaparissa.

 24. Onpas vaikia valinta, oikeanpuoleinen antaa lumisemman kuvan.. Joten valitaan se!

  -wiltteri-

 25. No, onpas peruste 🙂 Minähän en niin siitä lumesta…Wiltteri.

 26. Tunnen itseni taas vastarannan kiiskeksi, sillä pidän alkuperäisestä enemmän (joskin kaipaisin siihen jotain lisää – olisikohan se sitten Marin peräämää kontrastia?). Käsitelty kuva on liian pliisu, ei vetoa minuun. Kovempaa käsittelyä?

 27. Onhan täällä muitakin, jotka pitävät alkuperäisestä, Iinuska. Mukavaa kuulla ihmisten mielipiteitä puoleen ja toiseen.

 28. Älä ole milläskään, kyllä minä käyn katselemassa myös värikollaasejasi.
  Kiusaan vain, kuten useinkin 😉

 29. Aika vaikea valinta, mutta ehkä kuitenkin alkuperäinen.

 30. Ok, Pekka. Onneksi valinta ei sido mihinkään 🙂

 31. Tuo huurteessa oleva ukkeli on enemmän Kutiksen mieleen, ah, ihanaa lunta. Pyryttää 😉

 32. Juu, juu, ihanaa lunta, Kutuharju….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: